söndag 25 oktober 2009

Andjakt!

For ner till Sthlm i all hast igår för att vara med på andjakt idag! Fyra såtar av varierande slag. Första var över plöjd åker, där fick Sally starta! Och rivstartade och fick flera bra apporter, både markeringar och linjetag! Hon tog tecknen väldigt bra!
Andra såten var vatten, Simpans tur och han brände ut sig totalt i vassarna! Låg i länge och blev iskall!!! Men jobbade som sjutton!
Efter en fantastisk lunch bar det ut till en lite mindre såt. Jag fick två engelska skyttar som var väldigt trevliga. Simpan skötte sig med ära och markerade flera villt väldigt bra, samt skammade!
Sista såten var också över plöjd åker. Körde både Sally och Simpan. Det märktes att Sally inte är tränad än, tog speciellt slut i huvudet! Men hon kämpade på! Kunde dirigera Simpan ett par gånger, han är oerhört lyhörd, tvärstannar på 200m avstånd! Sen var jag väldigt nöjd på slutet med hans markeringar, i början gick han lite kort men sen lärde han sig avstånden och gjorde flera disktinkta! Eftersöket gick bra, speciellt Sally som jag tycker ibland kan fuska o bara springa runt, men hon gick enträget på i plöjet! Tack till Tommy som hjälpte mig med hundarna o speciellt med Sally och så himla synd att hans egen blev halt!

Ännu en fantastisk dag till ända och det bar 40 mil hem!!!

Inga kommentarer: